Welkom

aanmelden schoolDe secundaire scholen van Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem slaan de handen in elkaar voor de inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020.Alle secundaire scholen van Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem werken samen om hun inschrijvingen voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) via een gemeenschappelijk digitaal aanmeldsysteem te organiseren. Hiermee willen ze netoverstijgend eenzelfde, duidelijke manier van inschrijven inrichten.


Wie zich wil inschrijven voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) in GO! atheneum Zaventem, GO! atheneum Tervuren, het ZAVO in Zaventem, het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem, het Sint-Martinuscollege in Overijse, het GITO in Overijse of het GITO in Tervuren, zal zich eerst moeten aanmelden via http://aanmelden.school


Het aanmeldsysteem maakt gebruik van je schoolvoorkeur(en) en van een toevalsfactor om de plaatsen toe te wijzen. Broers en zussen van leerlingen en kinderen van personeel van een school hebben voorrang in die specifieke school. Het aanmeldsysteem houdt rekening met deze voorrang.
Door digitaal aan te melden worden beschikbare plaatsen op een objectieve en transparante manier verdeeld. Het speelt geen rol wanneer je je precies aanmeldt binnen de aanmeldperiode. Of je je nu de eerste of de laatste dag aanmeldt, elk kind heeft dezelfde kans op de school van hoogste voorkeur.


De aanmeldperiode loopt van maandag 11 maart tot en met vrijdag 22 maart. De communicatie van de toewijzingen is voorzien op woensdag 3 april. De echte inschrijving op school van de toegewezen leerlingen volgt dan tussen woensdag 24 april en vrijdag 17 mei. De vrije inschrijvingen starten op maandag 20 mei.


Er komt een informatiecampagne zodat iedereen op de hoogte is van de inschrijvingsprocedure.

toewijzing inschrijving

brochure jan 19

Download de brochure ivm schooljaar 2019-2020 door op bovenstaande afbeelding te klikken.

 

 

 

Welkom op het GO! Atheneum Zaventem

GO! Atheneum Zaventem staat garant voor ...

Kwaliteitsvolle studie- en beroepskeuzebegeleiding

Ambitieuze projecten in een aangename leer- en leefomgeving

Zorgzaam onderwijs met oog voor elk individueel talent

Actief pluralisme steunend op participatie van leerkrachten, leerlingen en externe partners

Vaklokalen die beantwoorden aan de specifieke noden van elke studierichting

Engagement tot het vormen van verdraagzame, kritische en mondige burgers

Nederlandstalig onderwijs in de Brusselse rand met extra taalsteun voor wie daar nood aan heeft

Technologie in de klas met beamers, smartboards, Apple-netwerk enz…

Ecologisch verantwoorde en duurzame initiatieven in samenwerking met de gemeente

Maximale onderwijskansen voor elke leerling d.m.v. concrete acties rond studiemethode, planning, organisatie en remediëring

Het GO! Atheneum Zaventem biedt de leerlingen kwaliteitsvol onderwijs aan in een aangename, ruime leer- en leefomgeving.

We geven de jongeren de ruimte om zich creatief en intellectueel te ontplooien, zelfbewust en weerbaar te worden, zelfdiscipline, verantwoordelijkheidszin en respect voor anderen te hebben en het maximale uit zichzelf te halen.

We streven naar een bruisende en aantrekkelijke school. Tucht en discipline dragen we daarbij hoog in het vaandel. We willen onze jongeren immers goed voorbereid de wereld insturen.  Zij zijn de toekomstige dragers van de maatschappij.

Elke leerling heeft een unieke persoonlijkheid, specifieke interesses en ambities.

Om hieraan tegemoet te komen, bieden we een brede waaier aan studierichtingen aan in het algemeen secundair onderwijs (a.s.o.), met daarenboven een specifiek studiepakket in het technisch (t.s.o.) en het beroepssecundair onderwijs (b.s.o.).

De deuren van het GO! Atheneum Zaventem staan altijd open, zowel voor leerlingen als voor ouders. We hopen heel wat ouders te mogen verwelkomen in de ouderraad. We stellen het eveneens op prijs wanneer leerlingen hun stem laten horen via de leerlingenraad. De inbreng van ouders en van leerlingen is zeer belangrijk voor de werking van onze school.

Laatste nieuws

regeling eerste schooldag

eerste jaars Jullie worden ten laatste om 8u.20 op school verwacht, ingang via Spoorwegstraat.   Tweede jaars

Facebook